[ User ] Login

Bug 167: OPEN

Openshot not run

Date: 2016-09-07 04:53 - Creator: tropper - Priority standard - 4 messages

Openshot not run, segmatation fault

Affected package(s): openshot

Messages

By: tropper on 2016-09-07 05:00

this correct url for paste: https://is.gd/DNhJVh

By: Erkan_Yilmaz on 2016-10-12 17:27

I've investigated a little:

OpenShot doesn't start here either.

I see only this: (1). 

3 packages have problems during the install (2). Probably one of them is the 
culprit.

(1) 
Failed to import 'from openshot import main'
Error Message: cannot import name main

Bus Error


(2) 
during package install I see for:

qt4 (version: 4.8.6)
Installing package... Failed

pygtk (version: 2.24.0)
Extracting package... Failed
Decoder error cpio: short read

openshot (version: 1.4.3)
Extracting package... Failed
Decoder error cpio: short read


Erkan YILMAZ
 people.slitaz.org/~eyilmaz/

By: Erkan_Yilmaz on 2016-10-12 17:30

@tropper perhaps this may help ?

 forum.slitaz.org/topic/video-editing-openshot-fail#post-27053

By: anggit on 2018-11-26 12:30

Doesn't help here. Even though I already have mlt, both via tazpkg and 
pip.

------------------------- ERROR 1 ------------------------------
Failed to import 'from openshot import main'
Error Message: cannot import name main
----------------------------------------------------------------

README bug bug-20170222 bug-20171121 bugs.cgi config.cgi favicon.ico images 
index.cgi lib plugins robots.txt style.css (process:13421): WARNING **: Trying 
to register gtype 'GMountMountFlags' as enum when in fact it is of type 
'GFlags'

README bug bug-20170222 bug-20171121 bugs.cgi config.cgi favicon.ico images 
index.cgi lib plugins robots.txt style.css (process:13421): WARNING **: Trying 
to register gtype 'GDriveStartFlags' as enum when in fact it is of type 
'GFlags'

README bug bug-20170222 bug-20171121 bugs.cgi config.cgi favicon.ico images 
index.cgi lib plugins robots.txt style.css (process:13421): WARNING **: Trying 
to register gtype 'GSocketMsgFlags' as enum when in fact it is of type 
'GFlags'
--------------------------------
OpenShot (version 1.4.3)
--------------------------------
Process no longer exists: 13359. Creating new pid lock file.
README bug bug-20170222 bug-20171121 bugs.cgi config.cgi favicon.ico images 
index.cgi lib plugins robots.txt style.css ERROR: MLT Python bindings failed to 
import ***
README bug bug-20170222 bug-20171121 bugs.cgi config.cgi favicon.ico images 
index.cgi lib plugins robots.txt style.css ERROR: MLT Python bindings failed to 
import ***
README bug bug-20170222 bug-20171121 bugs.cgi config.cgi favicon.ico images 
index.cgi lib plugins robots.txt style.css ERROR: MLT Python bindings failed to 
import ***
Exception in thread Thread-1:
Traceback (most recent call last):
File /usr/lib/python2.7/threading.py, line 808, in __bootstrap_inner
self.run()
File /usr/lib/python2.7/site-packages/openshot/classes/thumbnail.py, line 
240, in run
mlt.Factory().init()
NameError: global name 'mlt' is not defined

README bug bug-20170222 bug-20171121 bugs.cgi config.cgi favicon.ico images 
index.cgi lib plugins robots.txt style.css ERROR: MLT Python bindings failed to 
import ***

------------------------- ERROR 2 ------------------------------
Failed to import 'from openshot.openshot import main'
Error Message: /usr/lib/python2.7/_mlt.so: undefined symbol: 
_ZN3Mlt16FilteredConsumerC1ERNS_7ProfileEPcS3_
----------------------------------------------------------------

OpenShot has failed to import some of the Python files or libraries 
required for our application to run. Here are some trouble shooting
tips:

Tip 1) Check if MLT can be successfully imported in Python. Run the 
following commands, and see if any errors are displayed. If you get 
an error, you need to investigate the correct way to install MLT.
NOTE: Do not type the $ or >> characters in the examples below.

$ python
>> import mlt
>> mlt.Factory().init()

Tip 2) If MLT is working from the first example, then the next tip is 
to look at the above error messages very closely, and google for more 
help. It's likely the problem is already reported, and maybe there is
a simple work-around. Also, you can search for bugs or report a new 
bug at https://bugs.launchpad.net/openshot. Good luck!